Съдят тузар с джип, извадил пистолет срещу друг шофьор

Преди това опитал да избута колата му от пътя

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на хулиганство, извършено при шофиране в столицата. Шофьор на джип извадил пистолет срещу друг водач, заплашил го с убийство и се опитал да избута колата му от пътя със своя автомобил. Всичко това - заради препречване на еднопосочна улица.

На 24 юни, около 20.15 ч. свидетелят Е.М. управлявал лек автомобил „Опел Корса“ по столичната ул. „Кота 1050“. Улицата била еднопосочна, като М. се движел в забранената за движение посока. По същото време обвиняемият А. Георгиев управлявал личния си автомобил „Рейндж Ровър“ по описаната по-горе улица, но в противоположната, разрешена за движение посока.

Двата автомобила се срещнали на кръстовището на ул. „Кота 1050“ и ул. „Купените“. Водачът на „Корса“-та отбил плътно вдясно, за да даде възможност на другото превозно средство да премине. Вместо да направи това това, обвиняемият Георгиев спрял автомобила си точно срещу този на М., като не му позволил да направи маневра, за да се разминат.

М. извършил маневра „движение назад“, за да направи отново място на другия автомобил, но обв. Георгиев придвижил своя напред и допрял плътно бронята му до тази на другото превозно средство. След това Георгиев започнал да избутва другия автомобил назад, като се опитвал да го премести на тротоара. При вида на действията на Георгиев, М. отишъл до колата на обвиняемия и притеснено го запитал какво прави. Обв. Георгиев отворил предния ляв прозорец на автомобила си, извадил ръката си, в която държал пистолет, насочил го към лицето на М. и му казал: „Ще те застрелям!“.

М. сигнализирал за случилото се на тел. 112, вследствие на което на място бил изпратен патрул на 06 РУ СДВР, като служителите установили самоличността на двамата водачи, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на производството на Георгиев е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 3 НК (хулиганство, извършено при управление на превозно средство). Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 19.09.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Георгиев за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право