Съдят търговец, заловен със 144 чифта менте маратонки на известна US търговска марка

Снимка: Архив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в четвъртък в съда обвинителен акт спрямо 38-годишния Щерю Атанасов за това, че е използвал отличителните знаци на регистрирана в САЩ известна търговска марка без съгласието на притежателя й. Това се явява престъпление по чл. 172б, ал.1 от Наказателния кодекс.

През юли 2016 г. обвиняемият Щерю Атанасов решил да развива търговска дейност като продава маратонки. Той се свързал с друго неустановено по делото лице, което можело да му достави от спортните обувки с отличителните знаци на US търговската марка. На 26 юли обвиняемият закупил маратонките от непознат търговец, с който се срещнали край Пловдив, и ги натоварил в лекия си автомобил "Фолксваген Шаран".

Малко след като потеглил, бил спрян за проверка от полицаи в района на 133-и км на автомагистрала "Тракия". Служителите на МВР установили, че Щерю Атанасов превозвал в чували 144 чифта маратонки на обща стойност 21 600 лева. В хода на досъдебното производство е назначена и изготвена експертиза, която установила, че са нарушени правата на регистрирана на територията на България чужда търговска марка. Според патентно-правната експертиза има висока степен на сходство на използваните знаци, заради което съществува вероятност за объркване на потребителите.

Сега предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони