Съдят украински тираджия, криволичел с 3,12 промила алкохол в Разградско

Снимка: Архив

Пиян украински тираджия, криволичел с камиона си по шосето в Разградско с 3,12 промила алкохол, е задържан в ареста със съдебно решение и предстои да бъде съден. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Както „Труд” съобщи, пияният 40-годишен шофьор беше арестуван на 27 март, след като бил засечен да криволичи по пътя Русе – Варна с камион с ремарке. Свидетели на опасното шофиране станали полицаи, които видели как тежкото превозно средство влиза в насрещната лента и за малко не предизвиква катастрофа.

Камионът веднага бил спрян, а водачът бил видимо пиян. В кабината имало празна бутилка от уиски. Дрегерът отчел 3,12 промила алкохол. Украинецът Андрей Т. е отказал кръвна проба. Документите за управление на превозното средства са били иззети и е бил съставен акт.

Прокуратурата е задържала опасния водач за 72 часа, след което съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража” и той остава в ареста до гледане на делото срещу него.

От Апелативна прокуратура във Варна уточняват, че за извършеното престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години, както и глоба от 200 до 1000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България