Съдят шофьор, затрил пръв приятел

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 27-годишния Нихат Ибрям, който уби при катастрофа най-добрия си приятел от детинство. От Апелативна прокуратура-Варна припомнят, че тежкият инцидент стана на 14 юни т.г. край шуменското село Венец.

Нихат карал автомобил „Фолксваген Голф“ със скорост 135 км в час, на десен завой навлязъл в насрещната лента и ударил челно микробус. От удара колата се разцепила на две по диагонал. Предната лява част останала на пътното платно с шофьора, а задната изхвърчала извън пътя в канавка. Возещият се на предната седалка приятел на подсъдимия Шенол Бейхан загинал на място. Причината за смъртта според съдебномедицинската експертиза е травматично разкъсване на сърцето и кръвоизлив.

На ударения челно автобус са причинени значителни материални щети. Пострадал и друг лек автомобил, който се ударил в спрелия аварийно автобус. Деянието е извършено непредпазливо и от небрежност и с превишена скорост. Предстои делото срещу 27-годишния мъж от шуменското село Борци, откъдето е и жертвата, да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Загиналият имал дете, което вече е станало на годинка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право