Съдят шофьор на бус, убил таксиджия и ранил клиенти

Съпрузи и двете им деца пострадаха при сблъсъка край Арбанаси

Шофьор на товарен микробус, който блъсна такси на пътя край великотърновското село Арбанаси, уби шофьора и рани тежко клиентите, сяда на подсъдимата скамейка. Първото заседание по делото срещу 23-годишния Радослав С. е насрочено за утре - 31 октомври, в Окръжния съд във Велико Търново.

Кървавата драма се разигра на 29 август миналата година на пътя за Горна Оряховица. Микробусът„Мерцедес”, управляван от Радослав С., возел стока на търновската зеленчукова борса. Товарният автомобил поднесъл на остър завой, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в идващото насреща такси „Дачия”. Бусът се движел със 77 км/ч по мократа от дъжда настилка. След сблъсъка жълтата кола се превърнала в куп ламарини. Наложило се пожарникарите да я срежат, за да извадят отвътре шофьорът Стефан Стефанов (38 г.) и спътниците му – мъж, жена и двете им деца на 10 и 4 години.

В най-тежко състояние бе Стефанов. Два дни медиците от областната болница във Велико Търново се бориха за живота му, а негови приятели и колеги дариха кръв. Той обаче почина от тежка гръдна, предизвикала огромен кръвоизлив. 31-годишната жена бе с мозъчно сътресение, 10-годишната й дъщеря - с фрактура на бедрото, а 4-годишното й момченце - с фрактура на черепа. По-малкото дете и 35-годишният съпруг, който бе с гръдна травма и счупена ръка, бяха транспортирани за допълнително лечение в плевенска болница.

Водачът на товарния автомобил също бе получил контузия в областта на гърдите, но след прегледи бе освободен за домашно лечение. Алкохолната му проба бе отрицателна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право