Съдят шофьор, причинил средна телесна повреда на моторист в Търновско

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа с пострадал моторист.

Обвинението срещу И. Т. е за това, че на 15.05.2016 г. на път София – Варна, в землището на с. Шереметя, общ. Велико Търново, при управление на лек автомобил „Джип Чароки”, нарушил правилата за движение, като преди започване на маневра пресичане на северната пътна лента, не се убедил, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които минават покрай него /движещият се със скорост 74 км/час в полагащата му се лента за движение посока гр. В. Търново мотоциклет „Ямаха“, управляван от И. С./, в резултат на което блъснал мотоциклета и по непредпазливост причинил на И.С. средна телесна повреда.

На 15.05.2016 г. обвиняемият управлявал лек автомобил „Джип Чароки”. В землището на с. Шереметя, след като бил спрял в района на крайпътно заведение, решил да предприеме неразрешена маневра, за да продължи движението си в обратна посока към Варна. Започнал маневра пресичане на северната пътна лента, без да се огледа и да проследи движението отдясно и отляво. В същото време по лентата се движил мотоциклет, управляван от пострадалият И.С. Когато видял навлизането на автомобила в полагащата му се лента за движение, пострадалият се опитал да избегне удара, отклонявайки се наляво и се пристроил в средната лента за движение. Тъй като обвиняемият продължавал да не отчита приближаването на мотоциклета, И.С. продължил отклонението си наляво, но на непрекъснатата разделителна линия бил блъснат челно с предната част на лекия автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право