Съдят 25-годишен за кражба от мебелен цех в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 25-годишния Георги С. за това, че при условията на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи от владението на собственика без негово съгласие и с намерението противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.194 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от НК.

През декември 2015 г. обвиняемият започнал работа в цех за мебели в Пловдив. Георги С. бил финансово затруднен, защото няколко пъти взел бързи кредити, с чиито вноски закъснявал. За да си набави нужните пари, обвиняемият Георги С. решил да открадне различни инструменти от цеха, които впоследствие да залага в заложна къща и с получените парични суми да погасява дълговете си. Така за времето от 1 до 26 април 2016 г. изнесъл от цеха триони, циркуляр, оберфреза, преносим компютър и други инструменти на обща стойност 2395 лева. Обвиняемият залагал вещите в заложна къща в Пловдив и обяснявал, че фирмата подменяла инвентара. Един от служителите в заложната къща знаел, че работи в мебелен цех и не се усъмнил в твърденията му. По-късно обвиняемият е върнал няколко от отнетите вещи на собственика на цеха.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият Георги С. се е признал за виновен и изразил съжаление за стореното. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България