Съдят 36-годишен рецидивист с 5 присъди, този път за разпространение на наркотици за 10 бона

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 36-годишния рецидивист Аспарух К. за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с общо тегло 314,209 грама и 16,91 грама марихуана, всичко на обща стойност 9527 лева – престъпление по чл. 354а ал.2 т.4 във връзка с ал.1 пр. 1 във връзка с чл.29 ал.1 буква А от Наказателния кодекс.

Обвиняемият до момента е осъждан пет пъти – за опит за грабеж, за отклонение от военна служба, за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение и др. На 19 юли 2017 г. Аспарух К. разполагал с горепосочените количества амфетамин и марихуана. Част от наркотичните вещества бил поставил в картонена кутия от мобилен телефон, като ги разпределил в полиетиленови пликчета.

Същата кутия заедно с пакет вафли, обвиняемият поставил в торба, след което тръгнал към жилището на негов приятел. Двамата се движели по ул. „Даме Груев“ в Пловдив, когато били спрени за проверка от служители на Първо РУ на МВР-Пловдив. Полицаите открили в торбата, която носел Аспарух К., наркотичните вещества. Обвиняемият се опитал да избяга, но бил задържан от полицейските служители.

В условията на неотложност било извършено претърсване и изземване в жилище в Пловдив, обитавано от обвиняемия Аспарух К., където са открити другата част от амфетамините, електронна везна, полиетиленови пликчета и др. По делото е извършена физико-химическа експертиза, разпитани свидетели и др. Обвиняемият Аспарух К. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България