Съдят 40-годишен шофьор за предложен подкуп на полицай от 20 евро

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 40-годишния Самуил Г. за опит за подкуп на полицай, за да не извърши действие по служба - престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал.1 във връзка с чл.18 ал. 1 от НК. На 4 февруари 2017 г. Самуил Г. и негов приятел посетели заведение в Карлово, където обвиняемият консумирал алкохол.

Около 21,40 часа двамата се качили на автомобила на обв. Самуил Г., който седнал на шофьорското място и потеглил. Малко по-късно бил спрян за проверка от двама служители на МВР в Карлово. Полицаите отишли до мястото на водача Самуил Г., който слязъл от колата. Служителите на МВР поискали документите му, а той отвърнал, че не ги носи, след което бил повикан до полицейския автомобил за справка в мобилната система. Когато отишъл, той застанал до дясната врата и хвърлил две банкноти по 10 евро, за да не бъде санкциониран по административен ред за управление на МПС след употреба на алкохол.

"Ето ви да се почерпите, давайте да си ходя. Не съм пребил човек. Нищо не съм направил", с тези думи Самуил Г. се обърнал към служителите на МВР. Полицаите не взели парите и незабавно извършили действия по задържането на обвиняемия, който бил проверен с "Алкотест Дрегер". Техническото средство отчело 2,24 промила алкохол в издишания въздух, за което е било образувано отделно бързо производство. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се признал за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини