Съдят 56-годишен рецидивист за грабеж на 3150 лв. от 87-годишна старица

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 56-годишния рецидивист Евгени В. за грабеж на 3150 лева от 87-годишна жена с употреба на сила. Обвиняемият Евгени В. е осъждан многократно за престъпления от общ характер за периода от 1976 до 2013 г. и в момента е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в Пловдив заради последното престъпление, извършено от него на 9 ноември 2016 г.

Тогава Евгени В. и негов познат тръгнали с лек автомобил "Фолксваген Голф" от София за Пловдив, където двамата били извикани от неустановено по делото лице, което им се обадило по телефона и срещу заплащане поискало да отидат на адрес в града под тепетата, за да получат определена сума пари. Междувременно на домашния телефон на 87-годишна жена от Пловдив се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Иван Иванов. Той съобщил, че внукът й е пострадал при катастрофа и трябвало спешно да бъде опериран, като хирургическата интервенция ще струва 10 000 лева. Жената му отговорила, че има 8000 лева и от тях приготвила да даде 5000 лв. за "операцията".

Обвиняемият Евгени В. отишъл на адреса на възрастната жена, посочен от неустановеното по делото лице, влязъл в коридора на къщата, а придружителят останал на улицата. Пенсионерката му казала, че ще предаде парите, но само в присъствието на свидетел. Тогава обвиняемият Евгени В. решил да отнеме със сила парите, които старицата държала в ръката си. Той я блъснал на пода, жената паднала, а обвиняемият започнал да дърпа парите, но успял да вземе 3150 лв., тъй като останалите 1850 лв. се разпилели в коридора.

След това обвиняемият Евгени В. избягал и заминал за София, като за случая е бил подаден сигнал в полицията. На 2 декември 2016 г. обвиняемият е бил задържан от органите на МВР. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен и възстановил сумата на пострадалата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право