Съдят 72-годишен „палавник” за блудство с 64-годишна пловдивчанка

Снимка: Pixabay

Сексуалният маниак може да прекара в затвора следващите 8 години

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес обвинителен акт срещу 72-годишния А.К. за блудство с 64-годишна жена чрез употреба на сила, извършено в нощта на 6 юли 2016 г.

Тогава, към 4 часа след полунощ обвиняемият влязъл в къщата на възрастната пловдивчанка, след като разбил райбера на вратата. Жената била заспала, но  се събудила от шума и видяла А.К. да си приближава към нея, след което 72-годишният „палавник” извършил блудствени действия.

Пострадалата се съпротивлявала, но обвиняемият я хванал за косата, дърпал я и се опитвал да я задържи на леглото. Виковете на жената за помощ били чути от две нейни съседки, които пристигнали в дома й. Когато ги видял, обвиняемият А.К. пуснал жената, скрил се в своето жилище и се заключил. По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание.

Обвиненията срещу сексуалния маниак от третата възраст са за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила – престъпление по чл. 150 ал. 1 от Наказателния кодекс и за това, че влязъл в чуждо жилище, като е употребил за това сила и деянието е извършено нощем – престъпление по чл. 170, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.

Законът предвижда за първото престъпление лишаване от свобода от 2 до 8 години, а за второто – затвор от 1 до 5 години.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право