Съд за троен убиец, получил прошка

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишния Любомир Трайков, който пиян предизвика кървава катастрофа с трима загинали. Случаят нашумя в края на миналата година, когато младият мъж получи публично прошка от съпругата на една от жертвите.

Пътната злополука стана на 18 ноември м.г. на кръстовище на булевардите. “Руски” и “6 септември” в Пловдив. Към 1 ч през нощта Любомир Трайков карал своето скъпо “Ауди А 7” и изпреварвал такси. Скоростта му стигнала 99 км/ч. Видял завиващо “Пежо 405”, но не успял да предотврати удара. При сблъсъка загинали шофьорът и една от спътничките му в пежото. Друга жена починала след 8 дни в болница.  Кръвната проба на Любомир е 0,8 промила алкохол, а на загиналия водач Атанас Ламджиев (46 г.) е отрицателна.

Убитият Атанас е баща на три деца. Почернената му съпруга Корнелия Петкова заяви, че прощава на младия Любомир, който се е разкаял, и е приела парична помощ от баща му Младен Трайков, който е шеф на превозваческа фирма “Трайков транс”. По-късно жената върна парите и заяви, че ще очаква въпросът с обезщетението да се реши в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право