Съд за четирима бандити, ограбили семейство англичани

Четирима рецидивисти, извършили въоръжен грабеж в дома на семейство англичани в сливенско село, ще бъдат изправени пред съда. Това обявиха днес от Окръжната прокуратура в Сливен. Обвинителният акт е приет и първото заседание по делото е насрочено за 26 септември в Сливенския окръжен съд.

Случаят е от 29 януари 2015 г. в с. Биково и бе разкрит бързо от полицията, която влезе в дирите на двама от бандитите, известни с прякорите Котарака и Чушката от Нова Загора. Те бяха заловени заедно с още двама от извършителите, които са от Раднево.

Бандитите нахлули в дома на 75-годишните Кристофър и Джейн, които от седем години живеели в България. Обирджиите имали информация от прислужница, че в къщата има 50 000 лв., приготвени да се плати за операция на Кристофър. Те нахлули маскирани в дома и заплашили стопаните с ножове. Открили парите на втория етаж. Освен тях задигнали видеокамерата, два лаптопа, бижутата и мобилните телефони на британците, както и колекцията от саби, кортици и други старинни предмети, която си правел съпругът. Общата сума на плячката е изчислена на 53 357 лв. от разследващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право