Съд отказа да пусне предсрочно убиец от затвора

Състав на Варненския окръжен съд /ВОС/ отхвърли искането за условно предсрочно освобождаване на затворник, изтърпяващ 20-годишно наказание за грабеж и убийство. Мартин Иванов от с. Каменар извършил зверството на 14 март 2004 г., когато бил 20-годишен.

Решил да ограби някоя от вилите в близката местност Пчелина. Влязъл в къща и задигнал оттам вещи и техника за 189 лв. Стопанката се събудила от шума и видяла, че крадецът опитва да проникне в съседен имот. Жената се обадила по телефона на комшията си, за да го предупреди.

Човекът веднага потеглил към вилата и заварил апаша вътре. Мартин Иванов го атакувал с метален прът. Нанесъл му над 20 удара и го убил. Притеклите се на помощ съседи успели да задържат изверга, който в края на декември същата година получил 20 г. лишаване от свобода.

Оказало се, че и като непълнолетен е бил съден за грабежи. До момента Иванов е излежал 16 г. и 5 месеца от наказанието си. Според ръководството на Варненския затвор въпреки дългия престой зад решетките мъжът не е дал признаци, че се е поправил. Затова магистратите отхвърлиха молбата на Иванов, въпреки заявлението му, че съжалява за извършеното престъпление.

Затворникът може да подаде нова молба за предсрочно освобождаване най-рано след 6 месеца, а определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд, съобщиха от пресслужбата на ВОС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право