Създадоха луксозен киноцентър в читалище "Искра" в Търново

На откриването на новото културно средище в петък режисьорите Иван Ничев и Андрей Хадживасилев ще представят последните си филмови проекти

Луксозен киноцентър е обособен в Народно читалище "Искра-1896" във Велико Търново. Новата придобивка за старата столица ще бъде официално открита на 22 февруари. На следващия ден киното ще отвори врати и за първите си зрители с регулярни прожекции. Мениджмънтът на "Кинополис Ентъртеймънт" ООД подготвя гъвкава ценова политика и много приятни изненади за своята нова публика, наред с високия стандарт за качество на кино показва и луксозните фотьойли (т.н. „реклайнер“ столове), които заменят традиционните малки седалки. Посредством електрически мотор вграден в „реклайнерите“ зрителя сам може да избере позиция на накланящата се облегалка и подпора за краката, така че в условия близки до домашен комфорт, да може да се потопи в магията на киното.

"Всичките четири зали са оборудвани с тези скъпи, но много комфортни кресла. Цялата сграда беше надлежно санирана и възстановена, като са запазени и удивително съчетани старите архитектурни елементи на уникалната сграда, със съвременни модерни решения. В просторното и светло фоайе ще се помещава приветлива малка сладкарница, която да даде възможност на хората да изчакват избраната прожекция", обясняват инвеститорите от "Кинополис Ентъртеймънт" ООД .

За пръв път във Велико Търново ще дебютират т.н. "семейни билети", които ще бъдат два вида – голям и малък. Големият е предназначен за четиричленни семейства, а малкият – за тричленни. Идеята е да се даде ценова преференция, която да направи киното ценово по-достъпно забавление за цялата фамилия. Това ще бъде в съчетание с обичайните намаления за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Отново за пръв път в града зрителите ще могат да си закупят на цена от 2 лева „Карта за лоялност“. При всяко посещение и извършвайки покупка зрителите ще събират точки, които в последствие ще могат да осребрят за безплатни билети, пуканки, очила, напитки и т.н.

"И в четирите кинозали ще се показват филми с дигитални кинопрожекционни машини Christie Digital. Най-голямата зала № 1 ще бъде домът на най-големият екран във Велико Търново със завидните размери от почти 12 метра по широчина и 5 метра височина и мощна и качествена озвучителна система с номинал 12kW. Предвид геометрията на залата се оказа истинско предизвикателство да се намери подходяща леща с толкова голямо увеличение и се наложи експресна доставка на нов специален обектив, който да позволи запазване на високото качество при този голям формат на екрана", изтъкват инвеститорите.

Те добавят, че всички кинозали са оборудвани с модерна озвучителна система Dolby Digital 7.1, която се отличава със 7 дискретни звукови канала , както и един за свръхниските честоти.

"Тонколоните и усилватели са висок клас, от нов и много бързо развиващ се европейски производител LW Speakers. Лично собственикът на завода Луис Вайсман направи тестове на системите, преди те да бъдат експедирани за Велико Търново, за да се увери, че бъдещите зрители ще получат звук максимално близък до замисъла на създателите на филмите", споделят от "Кинополис Ентъртеймънт" ООД.

От компанията разкриват, че двама големи български кинематографисти ще гостуват за официалната церемония по откриването на новото културно средище на Велико Търново. Режисьорите Иван Ничев и Андрей Хадживасилев ще представят последните си филмови проекти.

Иван Ничев ще представи новият български филм „Можеш да убиваш“. Това ще е и националната премиера на кинотворбата, която тръгва по екраните от 1 март. За пръв път от незапомнени време български филм ще направи своята национална премиера в старопрестолния град.

„Горди сме, че Кинополис ще бъде домакин на това събитие“, заяви Божидар Илиев, управител на "Кинополис Ентъртеймънт" ООД.

Младият и даровит творец Андрей Хадживасилев пък ще представи своя детски филм „Случаят Кюри“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България