Съпрузи от Лом се венчаха след 50 години брак

След половин век семеен живот съпрузи от Лом сключиха църковен брак. На венчавката присъстваха деца, внуци, роднини и приятели на белокосите младоженци. Стоянка Дачева и Цветан Горанов се оженили още като студенти в Пловдив на 18 ноември 1968 г. После започнали работа в родния град на съпруга Лом, тя като технолог в Месокомбината, той станал преподавател по военно обучение. Създали и отгледали две деца – Траян и Бистра, а те ги дарили с четирима внуци. И когато се задала златната им сватба, съпрузите решили да скрепят съвместния си живот и с обет пред Бога.

„По времето на комунизма не се гледаше с добро око на църковните ритуали. А човек трябва да почита вярата си!”, споделиха Стоянка и Цветан. Пред роднини и близки в храма „Успение Богородично” в Лом двамата се врекоха в обич и уважение и през следващите години от живота си. А във венчавката, отслужена от отец Нестор, участваше и синът на младоженците отец Траян, който от години живее и работи в Англия.

„За дългия брак трябва преди всичко любов, търпение и взаимно уважение. И не забравяйте да казвате на човека до вас, че го обичате!”, сподели рецептата си за семеен живот Стоянка Дачева. А Цветан, естествено, се съгласи с нея. Близките затрупаха младоженците с подаръци, а общинската управа в Лом им дари кошница с плодове, хранителни продукти и коледна звезда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България