Съпрузи се разведоха след 57 г. брак

Магистратите присъдили жилището на съпругата

Фамилия от Шумен сложи документална точка на брака си след рекордните 57 години съжителство на хартия. Районният съд в града го прекрати отношенията, без да издирва чия е вината. Сестрата на пожелалия развод мъж М. Й., както и едно от децата му, свидетелствали, че двете страни имали проблеми. След конфликти дори напускали жилището, но пак продължавали съвместен живот. Със сигурност обаче не са празнували златна сватба, защото от 20 г. живеели във фактическа раздяла.

Заради дългия семеен стаж магистратите не са определяли чия е вината за разтрогване на брака. Най-важното било да се изясни въпросът с жилището, в което са отгледали двете си отдавна пълнолетни деца.

Съпругът отдавна живеел другаде, но е съсобственик на имота. Заради напредналата възраст на съпругата съдът е категоричен, че тя не бива да се премества и жилището се предоставя на нея. Вещо лице е определило наем от 250 лв. на амортизирания и неремонтиран апартамент. Ползващата го съпруга е осъдена да заплаща половината на бившия си мъж, или 125 лв. всеки месец. Ако все още има несъгласие между страните, решението може да се обжалва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България