Сърбите се гневят на съдията и отвръщат: Като толкова обичат Косово, защо не играят за родината си

МОСКВА – Сръбските национали съскаха през зъби срещу косоварите в швейцарския отбор след загубата с 1:2 в Калининград. „След като толкова много обичат Косово, защо не излязоха с тяхното знаме на терена и защо отказа да играят за родината им“, попита голмайсторът на „плавите“ Александър Митрович.

„Аз няма да коментирам – опита да охлади страстите селекционерът Младен Кръстаич. – Не се меся в подобни неща. Аз съм човек на спорта и ще си остана такъв.“

Легендарният сръбски голмайстор и вицепрезидент на федерацията Саво Милошевич също се сдържа от коментар на политическия скандал, но изригна срещу германския съдия Феликс Брих. През второто полувреме телевизионните повторения показаха как Митрович е държан едновременно от двама швейцарци, но дузпа няма. Не се намеси и системата ВАР.

„За втори път на това първенство съдиите са срещу нас – каза Милошевич. – Въобще не знам за какво беше инсталиран този ВАР. Ситуацията беше в средата на второто полувреме при 1:1. Ако ни бяха дали дузпа и бяхме вкарали, ситуацията в групата щеше да е коренно различна.“

Сега Сърбия трябва да победи на всяка цена Бразилия в последния си мач на стадион „Спартак“ в Москва, ако иска да се класира напред.

„Катастрофално съдийство, всяко спорно положение се реферът даваше за Швейцария“, добави Неманя Матич, играч на „Манчестър Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят