Сърбия води преговори за производство на ваксината "Спутник V"

Снимка: ТАСС

Министърът на иновациите и технологичното развитие на Сърбия Ненад Попович посети производствените мощности на най-големия руски производител на ваксините "Спутник V", организацията "Генериум" в района на град Владимир в Русия, и заяви, че са започнали официални разговори за производството на тази ваксина в Сърбия, пише белградският вестник “Политика“.

Попович, заедно с експерти от Института „Торлак“ и Министерството на здравеопазването, проведе среща с генералния директор на организацията „Генериум“ Данило Талянски, който потвърди готовността на руската страна да прехвърли технологии и да помогне за обучението на сръбския персонал за производството на руската коронавирусна ваксина в Сърбия.

Министърът подчерта, че в момента руските ваксини „Спутник V“, извън територията на Русия, се произвеждат само в Казахстан. „Не е необходимо да споменаваме колко важно за нас ще бъде производството на руската ваксина в Сърбия. "Първо за запазване на човешкото здраве и живот, а след това и за възможни перспективи за развитие на разпространението на тази ваксина на Балканите и в Югоизточна Европа," каза Попович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа