Сърби, македонци и българи раздвижиха пазара на имоти в Банско

Пазарът на имоти в Банско излезе от застой и вече се продават доста изгодно апартаменти. Основни купувачи на пазара са българите, но след тях има рязко покачване сред сърбите и македонците. До преди години най-много се търгуваха имоти от англичани и руснаци, но сега ситуацията е обърната.

„Сърбите и македонците се увеличават непрекъснато. Харесва им районът, както и ски центърът в Пирин планина. Десетки вече инвестираха в Банско и Разлог. Сериозен интерес проявявят и турски граждани, които разполагат със сериозни средства”, твърдят брокери в курорта Банско.

Апартаментите, които се предлагат на пазара са втора ръка и са с първи стопани английски граждани.  Преди десет години ту купуваха масово на цени от 1000 до 1500 евро квадратен метър, а сега продават на три пъти по-ниски цени.

В Банско сега могат да се намерят студия за по 30 хиляди евро и апартаменти от 70 квадрата за около 100 хиляди лева. По-скъпи са имотите , които са близо до лифта.

Основната група, която купува си остава българската. Нашенци предпочитат студия, които след продажба отдават под наем. Търсят предимно чужденци за нощувки. Брокерите казват,че така за два-три сезона се изплаща инвестицията.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти