Сърце, душа, за заплатата!

Феновете на "сините" трябва да променят любимия си рефрен "Сърце, душа за "Левски" София" и да започват да викат "Сърце, душа за заплатата". По всичко личи, че играчите не се вълнуват от отличия. Чакат да мине месеца и да си вземат възнаграждението, което хич не е малко. За сметка на това падат от "Ботев" (Враца), моите уважения, насред "Герена" с 1:3, но не могат и да бият 10 от предпоследния в класирането "Септеври" за драматичното 2:2. Габриел Обертан, голямата звезда на "Левски", наскоро подписа нов договор със стабилно увеличение на възнаграждението си. След като контрактът стана факт, бившият играч на "Манчестър Юнайтед" е бледо копие на себе си. А заплатата му е колкото на всички играчи с картотеки в "Септември". Милош Цветкович също е неузнаваем. Преди месец и половина неговият агент се скъса да пише статуси във фейсбук, заради това, че няма преговори с ръководството за нов договор. Е защо да има? Сърбинът дръпна ръчната! Подобна е ситуацията с Давид Яблонски. Чехът е любимец на "сините" фенове, но след като позациклиха пазарлъците за удължаването на контракта му, започна да показва защо в родината му го подозират в манипулиране на мачове.

Говорим за основни играчи на „Левски“, от които зависи представянето на отбора. Такъв беше и Жорди Гомес, футболист с визитка, който си тръгна безславно преди няколко месеца. Той също мислеше за пари и то при важните мачове в Лига Европа.

„Няма пари, няма игра“, написа тогава халфът на дъската за разбори в съблекалнята.

И скоро бе разкаран. Обертан, Яблонски и Цветкович трябва да покажат, че не са като Гомес, защото сега всеки мач и точка за „Левски“ са важни. Ако не искат да се променят, да хващат тебешира, после пътя и който от където е...

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ