Сър Анди ще зимува на върха в тениса

Анди Мъри нанесе най-големия си удар през годината в последния мач. Той надигра доскорошния №1 в света Новак Джокович (Сърбия) с 6:3, 6:4 на финала на заключителния турнир в Лондон и си осигури трети голям трофей за годината след титлата от „Уимбълдън“ и златния медал от олимпийските игри в Рио.

За разлика от предишните двубои със сърбина този път Мъри контролираше ситуацията на корта. Той показа желязна психика, не допусна и миг колебание и

спечели 11-ата си победа в 35 мача срещу Джокера. Успехът бе 24-ти поред след загубата на Ю Ес Оупън през септември. Той е с огромно значение, тъй като победителят щеше да си осигури първото място в ранглистата по време на зимната пауза. Така британецът за пръв път ще завърши годината като №1, за което получи куп поздрави от звезди от света на тениса и извън него. Тон даде самият Джокович.

„Анди е най-добрият и напълно заслужава да е №1“, обяви сърбинът. Самият Мъри пък си пожела на колегите си здраве, за да има интрига през следващия сезон.

„Ще се опитам да запазя това място колкото се може по-дълго - заяви Мъри. - Минах през много, за да постигна този успех, но сега трябва да си поставя нова цел. През декември започвам тренировки за Откритото първенство на Австралия.“

Букмейкърите на Острова вече приемат залози при 2 към 1, че тенисистът ще бъде удостоен с благородническа титла в края на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт