Със закъснение от 15-20 минути се движат колите на градския транспорт в София

Колите на градския транспорт в София се движат със закъснение от 15-20 минути, каза Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност пред БНР.

„Своевременно се обработват участъците, по които минава общественият транспорт, така че закъсненията и проблемите със снеговалежа да бъдат минимални. Колите се диспечират така, че да бъдат на интервал. Разписанието към момента не може да бъде спазено. Да се гледат за повече информация електронно-информационните табла и сайта на Центъра за градска мобилност.

Непрекъснатият снеговалеж и допълнителното заледяване изискват допълнителна обработка по всички трасета на обществения транспорт, за които ние сигнализираме многократно. Получаваме сигнали от граждани и от шофьори, на които реагираме и изпращаме екипи, които да обработват трасето“, каза още Пеков.Шофьор на автобус от градския транспорт на София разказа пред БНР при какви условия е бил на работа днес. По думите му закъснението на един автобус според разписанието му от първата до последната спирка в едната посока е около 40 минути, в обратната посока е още толкова. Получава се около час и половина закъснение на кола, подчерта той. Шофьорът посочи, че пътят изобщо не е бил почистен.

„Днес градският транспорт е саботиран. Тези 180 снегорина аз лично не ги видях.“, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България