Със скандал РБ издига Трайков за „Дондуков“ (обзор)

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков и генералът от резерва Съби Събев са кандидатпрезидентската двойка, с която Реформаторският блок ще се яви на президентските избори. За това се договориха лидерите на партиите в коалицията. И този път обаче реформаторите не можаха да се разберат от първия път.

Трайчо Трайков бе министър в първия кабинет на Бойко Борисов, но премиерът го уволни, след като при командировка в Катар вместо на среща с бизнеса Трайков отиде да се пече на плажа.

„Труд“ научи, че по време на срещата между председателите на блока лидерът на СДС Божидар Лукарски категорично отказал да подкрепи номинацията на Трайков. Казал, че е скрит опозиционер, и припомнил, че РБ са част от коалиционното управление. По-добре с Меглена Кунева да си подадем оставките от кабинета, изригнал Лукарски.

Съпартиецът му Костадин Марков свали напрежението. „Ще подкрепим кандидатурата на Трайков, ако той е обединителната фигура за блока“, заяви той пред „Труд“.

Зам.-председателят на СДС обясни, че реакцията на Лукарски била емоционална. Той обаче обяви, че за тяхната партия кандидат номер 1 бил Гроздан Караджов, следван от Трайчо Трайков. Който от двамата се окаже обединителна фигура за блока, ще бъде подкрепен от СДС. „При положение че Гроздан Караджов очевидно не е приемлив за останалите, естествено че ще застанем зад Трайков“, каза още Марков.

Номинациите на Трайков и ген. Събев трябва да се утвърдят от изпълнителен съвет на коалицията, като до вчера не беше ясно кога ще се проведе такъв.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика