Със 100 000 лв. изработват технически проект на новата визия на бившия Партиен дом в Пловдив

Община Пловдив стартира в петък обществена поръчка за изготвянето на технически проект за основната реконструкция на бившия Партиен дом на площад "Централен", който трябва да стане най-красивата сграда в центъра на града под тепетата. От градската управа са пуснали обявлението за изготвянето на техническото задание, след като вече бе направен идеен проект.

Поръчката е на стойност 100 000 лв. с ДДС, а общината е пуснала покана до проектантска къща "ХХІІ век" ДЗЗД на архитектите Чавдар Тенев и Димитър Паскалев. След изготвяне на техническия проект, ще се търси финансиране за строителните дейности, които ще излязат около 7 млн.лв. без ДДС. Енергийно ефективните мерки по 12-етажната фасада на бившия Партиен дом ще са най-скъпото перо от ремонта и ще струват между 3,5 и 4 млн.лв.

Идейният проект включва външен асансьор от страната на хотел "Тримонциум", панорамно кафе, което ще е на две амфитеатрално разположени нива, художествено осветление, нова климатизация, монтаж на фотоволтаици върху покрива на Концертна зала и реконструкция на всички вътрешни помещения. Община Пловдив ще кандидатства за 4,5 млн.лв. от Националния екодоверителен фонд, който финансира проекти за увеличаване на енергийната ефективност на сградите. Цялостната реконструкция трябва да приключи до края на 2018 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България