Със 70 000 лв. ремонтират оградите над 2 училища и парк в Община Асеновград

Община Асеновград е заделила над 70 000 лв. в бюджета си за изграждане и ремонт на оградите на две училища и парка в село Избеглии. За трите обекта вече са обявени обществени поръчки, като най-голяма прогнозна сума – 33 333, 33 лв. без ДДС, е предвидена за ремонт и надграждане на съществуващата ограда на Основно училище „Христо Ботев” в Асеновград.

С тези пари трябва да бъдат извършени куп строително-монтажни и демонтажни дейности - демонтиране на съществуващия каменен зид и стари метални мрежи по оградния зид, разваляне на износената и разрушена бетонова шапка на оградата, изграждане на бетонови основи и стени, направа на зидария от камък и бетонова шапка върху каменен и бетонов зид, доставка и монтаж на ажурна ограда с нови цветни метални пана, натоварване и превоз на строителните отпадъци на депото в местността „Капсида”.

Другият предвиден ремонт, касаещ образователна инфраструктура, е в Основно училище „Отец Паисий” в Асеновград, като за него в общинската хазна са заделени 21 326,62 лв. без ДДС. С 12 500 лв. пък трябва да се изгради ограда на парка на улица „Преловска” в село Избеглии. Там ще бъдат монтирани оградни пана с височина от 75 см, които ще бъдат поцинковани в ПВЦ покритие.

Срокът за изпълнение е не по-дълъг от 30 календарни дни за всеки отделен обект. За начало се счита датата на получаване на възлагателно писмо за конкретния обект и то при осигурено финансиране. Крайният срок за кандидатстване изтича на 4 декември (понеделник), а офертите на фирмите ще бъдат отворени от общинска комисия на следващия ден

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони