Сътрудничество в хотелиерството и ресторантьорството обсъждаха в Свищов

Кръгла маса на тема „Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на Община Свищов” се проведе в крайдунавския град. Идеята на общинската управа на Свищов бе подкрепена от представителите на местния бизнес в бранша.

Таня Александрова от Дирекция „Бюро по труда” Свищов представи анализ на търсенето и предлагането на кадри в двата ресора. В дискусията взеха участие Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура и културно наследство”, Румяна Кузева – началник отдел „Образование и култура”, Станислава Йорданова – главен експерт „Култура и връзки с обществеността“ и Георги Йорданов – главен експерт „Европейски проекти и европейски въпроси“ към сметстката администрация.

Директорът на Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство инж. Веска Николова представи презентация „Развитие на туризма в Община Свищов - Общински план за развитие на община Свищов (2014-2020)”. Георги Йорданов анализира състоянието и потенциални възможности за развитие на туризма в общината.

Преподаватели по професионална подготовка от гимназията презентираха възможностите на училището за подготовка на кадри в направление „Хотелиерство, ресторантьорството и кетъринг”, както и обучение на ученици, валидиране на професионални знания, умения и компетентности.

Коментарите очертаха сферите на действие и бъдещо сътрудничество. Участниците в кръглата маса се обединиха около идеята, че Свищов със своята многовековна история може да е привлекателна дестинация за много туристи. В тази връзка е необходимо създаването на туристически център, уеб-сайт и рекламни брошури, за популяризирането на туристическите обекти, хотели, ресторанти и места за забавления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България