Съюзът на транспортните работници с гневна декларация заради трагедията в тунел „Ечемишка“

Съюзът на българските транспортни работници изпратиха декларация до министъра на регионалното развитие и шефа на АПИ, в която настояват да се разбере и оповести името на конкретния виновник за трагедията станала в тунел „Ечемишка“.

„Настояваме да бъде даден публичен отговор защо не е направен приоритетен и спешен ремонт на съоръжението, след като още през 2008 година тогавашният директор на „Автомагистрали” е предупредил за критичното му състояние? Защо е трябвало да минат 9 години и да се допусне тази трагедия?

Второ искаме- да се потърси персонална отговорност за неглижирането на всички опасни съоръжения по Републиканската пътна мрежа, които са документирани като критични.

Трето-да бъде предоставена публично информация за принципите при приоритизирането на пътните ремонти. Ние от Съюза на българските транспортни работници, както и всички работници в транспортният бранш. Изказваме искрените си съболезнования към семейството на загиналата жена и питаме докога трябва да пътуваме или работим по пътищата на България в страх се казва в декларацията, която е разпространена и до медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България