С автокран вадиха кон, паднал в шахта

С автокран вадиха кон, паднал в стара двуметрова шахта в района на жп гарата в Търговище. Впрегатното животно е издърпано невредимо след половинчасово спасителна операция, която била проведена от пожарникарите под надзора на ветеринарен лекар.

Сигналът за падналия в дупката кон бил подаден към 14 часа в понеделник от собственика му, който разпрегнал каруцата на поляните и изведнъж конят пропаднал в земята. Върху шахтата имало храсти и слой пръст, които се свлекли под тежестта на животното. Наложило се ветеринарят да постави упойка на коня, за да не буйства и да не се нарани допълнително при изваждането му.

От Общината и подразделението на агенцията по храните поведоха битка със собствениците на коне от ромската махала в Търговище, които не регистрират добитъка, пускат го или го изтърват да се разхожда свободно и това създава опасност за автомобилното движение и в града.

Няколко пъти водачи сигнализираха за навлизане на коне на главния път София-Варна, който минава в съседство до ромската махала, където имало множество коне.  След всеки такъв сигнал полиция и ветеринари хукват да гонят конете, за да не предизвикат катастрофа и да пострадат хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони