С Владо Пенев поставят началото на нова поредица на сцената на Опера Пловдив

Любимата оперна музика на актьора Владимир Пенев ще звучи този петък от 19 часа в Градския дом на културата "Борис Христов" в Пловдив. В уютната атмосфера на формата "Опера Бутик", в който публиката е разположена на самата сцена, бившият служебен министър на културата ще сподели своите впечатления от посещението си в редица големи оперни театри по света, за срещата си с Гена Димитрова, за любимите си композитори, за  пътя в театъра, киното и телевизията.

Любопитно за мнозина ще е и разкритието на Владо Пенев, че родителите му са искали той да стане оперен певец - когато се родил, майка му хвърлила пъпа на бъдещия актьор на покрива на Софийската опера. Любимите арии и дуети на Владо Пенев ще бъдат изпълнени от солистите на "Опера Пловдив", като в програмата са включени популярни фрагменти от опери на Моцарт, Пучини, Верди, Росини и Офенбах.

С тази среща-разговор "Опера Бутик" поставя начало на нова поредица "Любимата музика на..." с участието на известни личности - актьори, певци, политици и общественици. Те ще споделят своите предпочитания към класическата музика, а част от нея ще бъде изпълнявана от солистите и оркестъра на "Опера Пловдив" Сред следващите участници в поредицата ще са Орлин Горанов и Орлин Павлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура