С грижа за Европа Борисов покани Нинова на разговор

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писмо до “Позитано” 20, в което кани ръководството на БСП на разговор по управленската програма на бъдещия кабинет.

Това потвърдиха пред “Труд” близки до лидера на БСП Корнелия Нинова. И уточниха лаконично, че кореспонденцията от ГЕРБ е от петък, а такава среща ще се състои във вторник - на 11 април.

Лидерският разговор между двете най-големи партии идва на фона на продължаващите преговори между ГЕРБ и “Обединените патриоти” за сформиране на коалиционно управление. Още след изборите Нинова заяви, че приоритет за БСП дори и в опозиция ще бъде председателството на България на Съвета на ЕС и мерки в социалната политика за повишаване на доходите.

“Отправихме покана към БСП за среща във връзка с приоритетите и темата за българското председателство на Европейския съвет”, потвърди вчера бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя допълни, че покана по този повод от страна на ГЕРБ е отправена и към всички други парламентарно представени партии, тъй като темата е надпартийна.

“България трябва достойно да се представи и да проведе това председателство”, посочи Павлова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика