С дневен наряд пазят животните във варненския зоопарк от хората

Снимка: Архив

Дневни пазачи ще пазят животните в зоопарка във Варна от недобросъвестни посетители, които им подхвърлят храна и опасни предмети или ги дразнят. Досега в зоокъта, който се шири на 23 дка, имаше само нощна охрана от трима служители.

На свое заседание временната комисия "Структури и общинска администрация" реши да увеличи гардовете с още двама, които ще пазят животните през деня. Те ще държат под око посетителите и ще предотвратяват прояви на тормоз над обитателите в зоопарка.

Преди 4 години палави хлапета подхвърлиха флакон със синя боя в клетката на мечката Свобода, която от любопитство го приближи и настъпи. Спреят се пръсна и я оцвети наполовина в ярко синьо, като възпали окото й, а ветеринари дълго време я лекуваха и упоиха, за да й почистят козината.

Разходите за увеличения щат ще бъдат за сметка на приетия бюджет за 2017 г. на общинското предприятие "Зоопарк-спасителен център". В него работят 25 служители, които се грижат за над 300 животни от 60 вида. Зоопаркът се посещава ежегодно от над 100 000 варненци и гости на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България