С европейска заповед за арест задържаха обвиняем за хероин

Снимка: Архив

36-годишен мъж от Нова Загора бе задържан под стража по обвинение за незаконно притежание на хероин с цел разпространение, съобщиха от обвинението. Стефан С. влиза в ареста, след като повече от две години се е укривал от българското правораздаване. Той е бил издирен след издадена от Окръжната прокуратура в Сливен европейска заповед за арест. Открит е в Италия на 9 януари т.г. А в края на март италианските власти са го предали на властите в страната ни. Съучастничката на Стефан К. - Мария К. /35 г./ бе задържана под стража още на 24 януари 2017 г., след като в дома им криминалистите от Нова Загора откриха 98 пликчета с наркотичното вещество.

Двамата живеели на семейни начала. Мария К. вече била осъждана за същото престъпление с условна присъда от 3 години. Тя отново извършила престъплението в определения й от съда 5-годишен изпитателен срок. За това законът предвижда ефективна присъда "лишаване от свобода" за срок от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

От Окръжната прокуратура са поискали за Стефан С. също най-тежката мярка за неотклонение заради опасността отново да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право