С изложбата на клуба по стендов моделизъм „Манта“ откриха новата академична година в НВУ в Търново

С академична лекция и слово, тържествено беше открита новата учебна 2017/2018 година в Националният военен университет „Васил Левски”.

360 студенти и 180 курсанти са приети в НВУ "Васил Левски".

Ректорът на Университета бригаден генерал д-р Пламен Богданов приветства първокурсниците: „В Университета ще се опитаме да ви убедим, че е изключително важно, да получите най-добрата подготовка в областта, която сте си избрали, но не по-малко важно е да се научите да мислите гъвкаво, да сте готови в случай на нужда да се реализирате и в други области, да сте конкурентни на трудовия пазар, защото живеем във време, в което никой не може да ви даде гаранция за бъдещето. Аз, обаче, ви уверявам, че можете да бъдете горди с новия си дом, защото тук ще израснете духовно, а това е привилегия на будните и дръзновените.

Първокурсниците на НВУ „Васил Левски“ бяха поздравени и от областния управител на Област Велико Търново проф. Любомира Попова.

Гост и лектор на тържеството бе професор Петко Петков от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, който изнесе лекция, свързана с годишнината от рождението на Васил Левски и Руско-турската освободителна война.

След тържеството присъстващите разгледаха изложбата на модели на техника, която е била или е на въоръжение в Българската армия и други армии през различните етапи от тяхното развитие. Моделите са изработени от участниците в клуб по стендов моделизъм „Манта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони