С класа сме над останалите, каза треньорът на "Марица"

Волейболистките на „Марица“ ликуваха за пети пореден път с Купата на България и заформиха 4-ти златен дубъл след спечелената титла на страната по-рано.

В големия финал за трофея пловдивчанки набързо отупаха отбора на „Берое“ (Стара Загора) – 3:0 (15, 13, 7), като сблъсъкът продължи само 58 минути пред 1200 зрители в зала „Колодрума“.

А по пътя си до купата момичетата на треньора Иван Петков не загубиха нито гейм.

„Зад този трофей стои много труд, макар че спечелването му изглеждаше много лесно – каза наставникът. - Но на този етап наистина нашият тим е с класа над съперниците ни. Важно бе да показваме нашето превъзходство и да го облечем в резултат. Постижението ни е историческо, но бих искал да сме още по-голям фактор в Европа, имам предвид отборите от средно ниво.“

Треньорът на старозагорки Петър Дочев, пък призна, че неговите момичета не са играли и на 50 процента от възможностите си.

Същевременно от италианския „Кучине Лубе“ (Чивитанова) потвърдиха преминаването на национала Цветан Соколов в руския гранд „Зенит“ (Казан).

„Трябва да заменим Соколов, защото отива в Русия“, заяви директорът на клуба Бепе Кормио.

Заплатата на 29-годишния българин ще бъде 900 000 евро.

Ръководството на тима уточни, че за момента не се очаква привличане на италианския национал Иван Зайцев от страна на „Кучине Лубе“.

Соколов е играч на италианския отбор от 2016 година. А на 18 май неговият тим ще играе в Берлин срещу „Зенит“ (Казан) във финала на Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт