С коя зодия се живее най-трудно?

Овен

Капитан Прометей

Овенът е Прометей, дал огъня на хората и обречен на вечни страдания заради дързостта и добротата си. Като компенсация той е получил от Олимпийските богове правото за вечни времена да се оплаква от тежката си участ. Поради особен вид слепота, от която страда буквално всеки Овен, представителите на славния им знак са убедени, че те са единствените хора с проблеми. Единствените. Те постоянно изнемогват, те вършат всичко вкъщи, те се разчекват от работа, а никой не отчита това. У дома Овенът е капитан на безропотен екипаж. Сами преценете как се живее с такъв човек.

Телец

Учителката в детската градина

Телецът е благ, добродушен, грижовен човек. Умее да създава уют и задушевност. С него се живее задружно – всички в семейството са ангажирани с проблемите на всеки, всичко се обсъжда, има дух на другарство и взаимопомощ. Нещо като да сте в детската градина – седите си нахранени и изакани по столчетата, играете си кротичко, а ако не слушате, госпожата ще ви накаже. Госпожата, разбира се, е нашият Телец. Ако ви допада този начин на живот и стига да сте от тези хора, които никога за нищо не противоречат и знаят да си държат езика зад зъбите, животът с Телец за вас ще бъде песен.

Близнаци

Сладък планински въздух

В сравнение с терора на Овена и деспотизма на Телеца, Близнаците са сладък планински въздух за свободолюбивите. Те няма да ви натоварват с постоянно мрънкане, няма да дебнат мнително всяка ваша дума да не би случайно да ги подценявате. Те са интелигентни, динамични и любопитни – е, може би малко прекалено динамични и любопитни. Все пак, леко се живее с Близнаците, особено ако работите в психиатрична клиника. За вас едва ли би било проблем да овладеете партньор, който в рамките на един ден може да покаже всяко отклонение, описано в учебниците по психиатрия.

Рак

Влакчето на ужаса

Готови ли сте за влакчето на ужаса? Значи може да се впуснете в приключението и да заживеете с Рак. Писъци на радост и ужас ще разкъсват периодично покоя. Красивият семеен уют, създаден от Чичо Рак, е измамно гнездо на щастие. Не се отпускайте, защото след най-голямото затишие ви чака страховита буря. Ракът е обаятелен, любвеобилен, тираничен, мрачен гений на домашното огнище. Съжителството с него не е за нерваци и хора със слаби нерви. Само посветените на Любовта с огромно „Л“ и Верността с още по-грамадно „В“ са пригодени за оцеляване в такива условия.

Лъв

Разкошно създание

Лъвът е разкошно създание – сиреч, такова, родено да живее в разкош. Докато има възможност да блести, домашните обитатели няма да имат проблем. Тежко става, ако се наложи да живее човек с Лъва в недостиг. Колкото по-голям е недостигът, толкова повече се смалява великодушието му. Ако Царят се чувства неудовлетворен и най-вече неоценен в работата си, той се превръща в жалък, хленчещ и вечно оплакващ се домашен душманин. Всекидневни драматизации на тема „неразбран и неоценен гений“, „животът ми няма смисъл“ и „Край! Отказвам се!“ са изпитание и за най-здравите нерви.

Дева

С гол в ръката

Девите са грижовни и подредени. Бдят зорко над домочадието в постоянна готовност да наденат доспехите и с гол в ръката меч да разпертушинят целия свят, за да защитят близките си. Те са с нагласата, че цял живот ще теглят семейния хомот, което би било идеално, ако са се обвързали със съмишленици - няма как да е успешен един впряг от вол и кенгуро, например. Невинаги са най-верните любовници. Въпреки изневерите, във всяко друго отношение са лоялни към партньора. Като съквартиранти също са доста поносими – възпитани и сдържани докрай, тоест, докато не прекалите.

Везни

Баба Марта

Кой не обича да е в компанията на Везни? Те са така обаятелни, внимателни, търпеливи и тактични с хората, които не са им близки. Особено в онези дни, когато не се чувстват изнервени, застрашени, притеснени или просто мрачни по неустановени причини. Има огромна разлика между това, което обикновено пише в описанията на характера на този зодиакален знак, и голата истина. Според голата истина, Везните са с динамичен характер – нещо като Баба Марта. В един момент може да са весели и безкрайно мили с близките си, друг - тиранични темерути, а в трети – инкарнация на Сатаната.

Скорпион

Нощна стража

С тях лесно се живее, ако обичате бохемски живот с дълги нощи в дълбоки духовни разговори, разхвърляни пепелници, храна – чат-пат и почистване, когато ви застигне вдъхновението. Ако държите на реда и дневните режими, да знаете, че няма да ви се получи. Въпреки ужасната си слава, Скорпионите съвсем не са тъмни магове, вещици или таласъми, изпълзяли от Долната земя, за да ни почернят живота. Те са още толкова много неща! Те са и страстни любовници, и самоотвержени майки, и убийци, които като нощна стража търпеливо чакат да заспите, за да ви прережат гърлото от ухо до ухо.

Стрелец

Руска рулетка

Да имаш Стрелец в семейството е като да играеш всекидневно на руска рулетка. Той постоянно и с голям ентусиазъм поставя себе си и цялото семейство в опасни, но вълнуващи ситуации. Те най-често завършват благополучно, но това се дължи единствено на онзи странен вселенски закон, според който пияния и Господ го пази. Нехайството на представителите на този знак към порядките би подлудило един стабилен и сериозен човек. От друга страна, ако Стрелеца се събере със себеподобен, шансовете му за физическо оцеляване са минимални. Във всяко семейство е нужен поне един здравомислещ човек.

Козирог

Диригент без палка

Блажен е този, комуто се падне честта да живее с Козирог. Това е единственият знак, който не изпада редовно и на общо основание в истерии, не изпитва нужда от преждевременно драматично полудяване като Офелия, нито броди, блед като призрак, разкъсван от хамлетовски противоречия. Това е знакът, който би ви захапал за д-то като Баскервилското куче, но само за да ви покаже кой дава тон за песен в тази къща. Дали тонът е верен, или фалшив – това е абсолютно без значение, стига цялата рода да пее под неговата диригентска палка. Тогава животът в къщата на Козирога си тръгва по ноти.

Водолей

Мълчалив мъченик

Нужно е цяло село, за да се озапти развилнял се Водолей. Близките на въпросния са чували поговорката и знаят, че не бива да го докарват дотам, че да избеснее. Водолеите на са високореактивни истерици. В домашни условия проявяват търпеливост, граничеща с мъченичество. Проблемът е, че хората имат вродена склонност да се качват на главата на търпеливите. Иначе, когато не е предизвикан, Водолеят се държи като съвсем приличен партньор и родител, макар и доста дистанциран и отнесен. Интересен факт за Водолеите е, че могат да прекарат цял ден с близките си, без да обелят и дума.

Риби

Изцяло положителен герой

Всички зодиакални знаци имат и добри, и лоши страни, освен Рибите. Те имат само добри страни. За съжаление, околните забелязват по-скоро това, че са разхвърляни, лениви пияндета с емоционални проблеми. За да сме справедливи, налага се да изтъкнем, че представителите на този знак са хора с художествени таланти. Те могат да направят от нищо нещо, в това число и супа от камъчета и пирони. Ако и вие сте чувствителна натура с интереси към окултното и политиката, ако сте притежател на дълбока душевност и мразите реда и статуквото, вие сте добър партньор за Рибата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп