С легендарна яхта слагат началото на музей на открито на порт Варна

С легендарната яхта "Булкон Стар" ще започне обособяването на музей на открито в зоната на порт Варна, станала любима за жителите и гостите на морската столица. Плавателният съд е закупен през далечната 1979 г., а на 30 юни 1986 г. пресича финалната права на трансатлантическото състезание за двучленни екипажи и става световен победител в своя клас. Сред първите експонати ще бъде и котвата на кораба-ветеран "Тетевен". Проектът за музея на открито с разширяване на цялата атрактивна зона през този сезон, с изграждане на допълнително осветление, богато озеленяване и отваряне на нови заведения е одобрен от община Варна, казаха от пристанището.

В обновената зона около Морска гара ще бъдат посрещнати и круизните туристи. До момента са три заявките за посещения на лайнери.

Първи пътнически кораб се очаква на Морска гара – Варна, през октомври. Това е "PRINSENDAM", плаващ под флага на Нидерландия. Съдът с дължина 204 метра и широчина над 32 метра е посещавал варненското пристанище. През този сезон корабът отново ще плава по Черноморски круиз, който включва Морска гара – Варна, а до историята и забележителностите на морската столица ще се докоснат над 780 пасажери. Близо 1000 пасажери ще пристигнат във Варна на борда на кораб "GOLDEN IRIS", който ще акостира на Морска гара – Варна дни след посещението на "PRINSENDAM. 165-метровият пътнически кораб ще посети Пристанище Бургас след Варна. Корабът е построен през 1977 година, плава под флага на Панама, има дължина 165 метра и широчина над 22 метра.

Последен пътнически кораб за тазгодишния круизен сезон на Морска гара – Варна се очаква в края на месец октомври.

Преди откриването на круизният сезон Варна посрещна свръхлуксозната яхта"LADY K.", на която има пет отделни кабини за 10 гости и огромен апартамент.Според запознати собственик на 50-метровата морска красавица е чужд милионер, тя е спряла за малко на Морска гара и е продължила прехода си до руско пристанище в Черно море.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони