"С невероятната история на една цигулка" закриват "Варненско лято 2018"

Посрещат виртуоза Ара Маликян с 200-годишна арменска икона и розово масло

Меломаните посрещат в петък на аерогара Варна ексцентричния виртуоз на цигулката Ара Маликян, който ще закрие вечерта Международния музикален фестивал с 92-годишна история "Варненско лято 2018".

Специално за него е подготвен скъп и емоционален подарък от AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган), съвместно с представители на Община Варна- 200-годишна арменска икона, в българска обшивка и емблематичното за България розово масло. Бах, Моцарт, Джими Хендрикс, Led Zeppelin и Дейвид Бауи в авторски интерпретации ще бъдат миксирани в мега спектакъла на ексцентричния виртуоз за финала на фестивала „Варненско лято“ на 2 ноември в Двореца на културата и спорта.

В концерта му "Невероятната история на една цигулка" ще бъдат изпълнени още теми от филма"Криминале" и алтърнатив мотиви на Radiohead – цяла палитра от епохи, стилове и въздействия. Музикантът ще разкаже много свои истории, като с Con mucha nata пресъздава своята приказка и откровено разкрива как е съчинил своята лична история за произхода на цигулката си. Друга мелодия от спектакъла - Vale de Kairo е посветена на фамилната линия дядо, баща и син. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт произведения, в цялостната концепция на мега спектакъл от звук и светлина, еуфория и музика.

„Невероятната история на една цигулка“ е 25-ият албум на изключително популярния по света Ара Маликян. Тя е емоционален и личен разказ, който връща спомена за създадения в Модена инструмент, напоен със спомени от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и класически цигулкови теми, издържали изпита на времето. Това е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони