С нови уреди за физиотерапия оборудваха 12 ДКЦ в София

Снимки: Дилян Янакиев

С 18 изключително модерни уреда за физиотерапия бе оборудвано 12 ДКЦ в столичния квартал "Люлин- 9".

Новото оборудване ще улесни лечението на всички пациенти и бързото им връщане за работа и нормални ежедневни дейности.

На проверка в болничното заведение днес бе зам.-кметът на София Дончо Барбалов, заедно с д-р Васил Василев, управител на ДКЦ-то. Те бяха посрещнати с хляб и сол от екип на лечебното заведение. Болницата е оборудвана с нова апаратура на стойност 130 хиляди лева, предоставени от общинския бюджет.

Сградата е ремонтирана за малко над 1.3 млн. лв., като е поставена нова съвременна топлоизолация, нова дограма и др. Една част от средствата са получени по линия на програма "Джесика" за енергийна ефективност, а другата от Столична община, обясни Барбалов.

Одобрено е закупуването и на два нови ехографа на стойност 78 хил. лв. Единият ще пристигне до няколко месеца в 12 ДКЦ, а другият в бившата 26 поликлиника. Сред новите уреди на лечебното заведение може да се видят такива за раздвижване на раменна и лакътна става, пасивно раздвижване при състояние на фрактури и заболявания, които ограничават движенията на ставата. Има и нов апарат за раздвижване на долен крайник и колянна става, като те се ползват при фрактури и ендопротези.

В 12 ДКЦ има и много ендопротезирани пациенти, при които се прави частично пасивно раздвижване. От скоро са обновени и всички аксесоари за специалната "клетка на Роше", която се използва за раздвижване и облекчаване на пациентите. Болницата е снабдена и с нов скенер за цялото тяло. Всички пациенти могат да ползват процедури чрез Здравната каса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България