С обновена джамия посрещат празника в разградско село

И християни участвали в ремонта на храма

С обновена с усилията на мюсюлмани и християни джамия посрещат празника Курбан Байрам в разградското село Трапище. С доброволчески труд в ремонта на храма, граден през 1860 година, са се включили десетки местни хора.

Със съдействието на Областна администрация в Разград от „Вероизповедания” към Министерски съвет на два пъти са отпуснати общо 17 000 лв. за обновяването на джамията. 12 000 лв. са дали дарители. Други, включително изселници от Трапище в Турция, пък са осигурили строителни материали, полилеи, врати, килими и други. Така общата стойност на ремонта е достигнала 54 000 лв.

Това съобщиха от областната управа в Разград след посещение на областния управител Гюнай Хюсмен и заместника му Евгени Драганов в Трапище.

Гостите са пожелали хубав празник на местните хора и да са все така задружни и в празник, и в делник, допълват от областната администрация.

След Трапище представителите й са посетили и първия в региона частен православен параклис, който е пред къщата на Борислав Иванов в град Исперих и е вдигнат от него и сина му.

„Засилването на вярата е един от начините за възпитание на младото поколение в общочовешки ценности”, е споделил областният управител Гюнай Хюсмен с домакините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони