С падането на температурите в Бургас 22 бездомници напълниха социалния дом

Илюстрация: Pixabay/Архив

22 бездомници напълниха социалния дом в Бургас, в квартал "Комлука". С падането на температурите, останалите без покрив над главата си хора, са започнали да пристигат в дома, за да прекарат тук студените зимни месеци.

"В момента сме настанили 22 души, а капацитетът ни е за 30 човека. Това са хора, които идват почти всяка зима. Постъпват при нас още от октомври, за да изкарат до декември, а после да удължат престоя си с още три месеца, както е по закон", каза Илиян Павлов, директор на дома за настаняване на бездомни хора в Бургас.

Без дом питомците ни са останали или като са пропили къщите си, или са се скарали с родителите си. Това са най-честите случаи, коментираха социални работници. Сутрин, подканяни от тях, тези, които не са болнави, излизат да си търсят работа. Няколко души вече са се хванали в строителството, по автомивки или почистват улиците.

Лично кметът на града Димитър Николов насърчава останалите без дом да си намерят работа и да стъпят на краката си и е разпоредил на общинските фирми да ги назначават на подходящи работни места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България