С парите от билетите премират боксьорите на "Странджа"

На допълнителна мотивация ще разчитат българските боксьори, които се представят добре на международния турнир „Странджа“. Престижната надпреварата е от 21 до 26 февруари в зала „София“, а приходите от билети ще бъдат раздадени на призьорите под формата на премии. Входът за елиминациите ще е 5 лв., а за полуфиналите и финалите - по 10 лв.

Старши треньорът на националния тим Жоел Арате очаква неговите възпитаници да успеят да се доберат до премиите, тъй като ги е подготвял по нова методика, основното в която е придвижването с крака.

Няма да разкрия всички подробности, тъй като трябва да запазим някои тънкости в тайна - обяви той. - Най-важното беше да подобрим силата и издържливостта на състезателите, тъй като миналата година загубихме 15 срещи с 1:2.“

България ще бъде представена от над 30 състезатели, като дебют на турнира ще направи Благой Найденов, който направи неуспешен опит да стане професионалист. За мъжете „Странджата“ ще е етап от подготовката за европейското и световното първенство, но за жените ще е основното състезание за годината.

Подготвена съм и искам да оправдая очакванията - обяви европейската шампионка от миналата година Станимира Петрова. - Новото правило за три рунда по три минути ми харесва повече, отколкото преди, когато играехме четири рунда по две минути.“

Заявки за турнира са подали 210 мъже и 72 жени от 35 страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт