С "пространство" за съвремие и класика" започва нощта на музеите в Националния литературен музей

Музеят на Яворов

Изяви на съвременни поети, белетристи, литературни критици и поети с китара

Централно събитие в програмата на Националния литературен музей в Нощ на музеите – 2018 ще бъде литературно-музикалната вечер „Пространство за съвремие и класика“, която ще се проведе на 19 май (събота) от 18:00 часа в двора на къща музей „Пейо К. Яворов“ в столицата.

Изявени съвременни поети, белетристи, литературни критици и поети с китара ще се съберат, за да изразят своята почит към големите имена в българската литературна класика. Йордан Каменов, Банко П. Банков, Петър Анастасов, Велин Георгиев, Петър Андасаров, Трендафил Василев, Надя Попова, Ивайло Диманов, Анжела Димчева, Румен Спасов, студентите Тодор Иванов, Николай Панайотов и др. ще споделят мисли, възникнали от съкровеното им общуване с творчеството на класиците, ще четат любими творби от своите кумири или ще рецитират свои стихове, посветени на тях. Ще звучат и песни по стихове на знакови български поети.

По време на събитието ще бъдат изтеглени наградите от играта „QR code – екскурзовод“, която ще се проведе в Международния ден на музеите – 18 май 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура