С протестно хоро срещу винетки

Жителите на два шуменски квартала "Макак" и "Мътница" извиха в неделя протестно хоро срещу винетките, които трябва да имат, за да пътуват до Шумен. По същия начин недоволните играха на пътя и развяваха байряци и в събота, заричат се така да бъде всеки ден, докато не постигнат отпадане на винетните стикери. Стотината протестиращи поискаха оставката на управителя на Областното пътно управление-Шумен Димитър Ковачев.

В края на седмицата жителите на двата квартала разговаряха с кмета на Шумен Любомир Христов и той обясни, че има вариант свободната от винетки зона да бъде увеличена, без пътните участъци да се прехвърлят от държавата към общината. За целта трябва да се вземе решение от Общинския съвет, който ще заседава в края на на януари. Решението ще се изпрати до МРРБ. След разпореждане от министерството табелите, обозначаващи началото и края на Шумен, могат да бъдат преместени на изходите на кварталите.

До тази година жителите на двата шуменски квартала са пътували без винетки по републиканския път, но е имало споразумение те да не бъдат санкционирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България