С рибен курбан празнуваха Никулден в Монтана

Казан с ароматна рибена чорба задимя насред Монтана сутринта на Никулден.

С шарани и зеленчуци, осигурени от Общинския пазар, Ели Лозанова от сдружение „Български Севорозапад” приготви за няколко часа курбан в чест на свети Николай – закрилник на рибари, моряци и банкери. Пред огнището на майсторката се изви опашка за вкусното ястие. В чорбата има картофи, моркови, чушки, лук, пащернак, целина, дивисил и риба на скара, поясни готвачката.

„Доброто е във всеки от нас, само трябва да го събудим! Празниците са затова – да се събираме, да се уважаваме и да продължаваме българските традиции!”, заяви Лозанова, която на всеки голям християнски празник приготвя курбан на открито за жителите и гостите на Монтана.

монтана никулден

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони