С тридневни открити заседания в Асеновград стартира процесът срещу 11-те цигани биячи на деца спортисти

С тридневни открити заседания открити заседания, насрочени за 18, 19 и 20 декември, в Районния съд в Асеновград де факто стартира процесът срещу 11-те цигани, нанесли на 26 юни 2017 г. побой над деца спортисти от клуба по кану-каяк „Асеновец”, техните треньори и родители край язовир „40-те извора” и местната болница.

Подсъдими по делото са Яшар Салин, Исмет Лютви, Славчо Михалйов, Ангел Михайлов, Костадин Мечев, Емрал Рамадан, Абдраман Абдраманов, Васил Иванов, Стефан Димитров, Асен Асенов и Джавет Юсеинов.

18pl4004-delo2Срещу тях са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм.

Спрямо Емрал Рамадан и Стефан Димитров-Тефик са повдигнати и обвинения за закана за убийство към Йордан Григоров, като подсъдимият Емрал Рамадан е отправят подобни заплахи и към Митко Григоров.

Други двама от циганите от квартал „Лозница” - Абдраман Абдраманов и Васил Иванов, пък са обвинени и в причиняване на средна телесна повреда на Майкъл Иванов и Тодор Тодоров. Първият от пострадалите е със счупване на 11-и гръден прешлен, довело до трайно затрудняване на движението, а вторият е с фрактура на лявата ръка и разкъсване на сухожилието.

Само тези четирима роми - Емрал Рамадан, Стефан Димитров-Тефик, Абдраман Абдраманов и Васил Иванов , са все още с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, която първоначално бе наложена спрямо всичките 11 подсъдими.

На разпоредителното заседание на 29 ноември магистратите от Районния съд в Асеновград пусна под парична гаранция от по 3000 лв. за всеки трима от задържаните - Яшар Съми, Асен Асенов и Джевдет Юсеин, докато останалите четирима подсъдими излязоха от следствения арест по-рано по различни здравословни причини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право