С три седмици удължиха повторното броене на бюлетините в Сливен

Повторното броене на бюлетините за избор на общински съветници в община Сливен бе удължено с три седмици. Административният съд в града даде срок на вещите лица до 12 декември да са готови с експертизата.

Част от преброителите се жалваха, че възнагражденията им не са достатъчни, защото са по-ниски от възнагражденията на членовете на секционните комисии. В отговор на това съдът задължи ГЕРБ и коалиция „БСП за България” да внесат съответно 1500 лева и 500 лева, съобразно броя на техните преброители, за увеличение на хонорарите им. ГЕРБ има трима, а БСП – един преброител. Двете партии бяха привлечени към делото като заинтересовани страни. Следващото заседание на съда ще е на 16 декември.

Делото срещу резултата за избор на общински съветници, произведен в 187 секции в Сливен и общината, бе образувано по жалбите на 27 души, представители на пет партии и коалиции. Адвокат Момчил Пантелеев, който представлява част от жалбоподателите и самият бе кандидат на местните избори, изрази надежда, че удълженият срок ще стигне на вещите лица, за да си свършат работата и изготвят заключението си. „До момента е загубено много време в спорове за възнаграждения”, допълни той. Областният лидер на НФСБ Доброслав Иванов оцени решението на съда като справедливо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България