С тържествена церемония посрещнаха военнослужещите от 35-ти контингент

Висшето военно ръководство на Министерството на отбраната е признателно за службата ви в мисията на НАТО за подкрепа. Там вие дадохте категорична изява на своите воински качества, бяхте дисциплинирани и волеви и не допуснахте произшествия. Демонстрирахте, че България има способни въоръжени сили, допринасящи за колективната сигурност и е неделима част от мисията за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. Това каза заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов на официалната церемония по посрещането на военнослужещите от 35-ти контингент на Въоръжените сили, които се завърнаха от участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Той награди командирът на мисията полковник Георги Маргитин с награден знак за отлична служба – първа степен, за проявен висок професионализъм и отговорно изпълнение на националните си задължения в международна среда.

„За мен е гордост и чест да застана пред този строй за последен път, с мисълта за ясно изпълнена задача. И с мисълта, че спазих обещанието, което дадох на вашите близки - да ви върна живи и здрави. Искам да благодаря на вашите близки, че са отгледали и възпитали такива дъщери и синове, с които аз съм готов да отида във всяка точка на земното кълбо“, каза в словото си полковник Маргитин.

Военнослужещите от контингента бяха наградени от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, от началника на отбраната генерал Андрей Боцев, от комадващия СКС и от командира на Сухопътните войски.

На тържествения ритуал присъстваха още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-областният управител на област Смолян Владимир Гърбелов и секретарят на Архиерейското наместничество в Смолян иконом Запрян Шишков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България