С факелно шествие отбелязват празника на Търновския гарнизон

Празник на гарнизона на Велико Търново ще бъде отбелязан в сряда. Той ще започне  с изпълнения на Детско-юношеския танцов ансамбъл „Търновче” и Духовия оркестър на НВУ „Васил Левски” пред паметника „Майка България”. Ще бъдат поднесени цветя в знак на признателност към паметта на загиналите воини. Тържеството ще продължи с факелно шествие до крепостта Царевец, където ще бъде наблюдаван аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.

На 20 октомври в НВУ ще се проведе двудневна научна конференция. Пленарни доклади ще изнесат доц. Маруся Любчева от Университет „Професор доктор Асен Златаров” - Бургас, проф. Весела Радович от Университета в Белград, Сърбия и проф. Маргарита Богданова от Стопанска академия „Димитър Ценов”, Свищов.

Ще бъдат представени 252 доклада в пет научни направления. 234 са участниците от тазгодишното издание на конференцията и те са представители на 29 български университети, 9 институти на БАН и 28 други държавни и частни институции, училища. Във форума доклади са представили участници от 10 университети от Румъния, Полша, Русия, Сърбия и Литва.

Също на 20 октомври в Ректората на началникът на Националния военен университет бригаден генерал Пламен Богданов и председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. Ана Джумалиева ще подпишат Меморандум за двустранно сътрудничество и партньорство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони