С 31 машини в Община Асеновград ще борят снега тази зима

Община Асеновград е готова да посрещне зимата и евентуални обилни снеговалежи, декларира кметът д-р Емил Караиванов. За почистването на улиците в града и общинските пътища ще отговарят три фирми, които разполагат общо с 31 специализирани машини.

Пловдивската „КМД”  ЕООД има ангажимент за самия Асеновград, а за общинските пътища и уличната мрежа в населените места на общината има сключен договор с фирмите „Пътно почистване“  ЕООД и „ЕР-2000“ 2000, с които има подписани договори. Със заповед на кмета на Асеновград от 25 октомври 2017 г. е назначен щаб за координация във връзка със зимната подготовка на пътищата на територията на общината, в който са включени лица, чиито служебни компетенции ги задължават да бъдат на разположение. В състава са заместник- кметовете на Асеновград инж. Петър Бояджиев и Димчо Темелков, началниците на РУ на МВР  и на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", както и експерти от общинска администрация.

Вече е извършен и оглед на състоянието на техниката, с която ще се обезпечава зимното поддържане на пътищата, като протоколите от тези проверки са подписани без забележки и от експерт по пътен контрол при РУ на МВР- Асеновград. По ангажиментите за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища и уличната пътна мрежа по населените места на общината ще работят общо една верижна, 16 товарни и 14 други машини - трактори, 3 вида пясъкоразпръсквачи, фадроми и др.

Приет е Оперативен план за работа при зимни условия с фирма „КМД” ЕООД за зимен сезон 2017/2018 година, който влезе в сила от 15 ноември (сряда) и е активен до 15 март 2018 г. С този план са определени 4 маршрута в Асеновград, както и техниката, която трябва да е на разположение за всеки един от тях. Актуализирани и съгласувани с общинска администрация са схемата за оповестяване, плана за ръчно почистване на тротоари и специфични улични участъци, маршрутните графици, списъците на техниката и водачите й по зимното поддържане. „Заредени сме със смес от 500 тона сол и пясък. Допълнително в наличност разполагаме със 120 тона сол и 250 тона пясък. В момента се поставят съдове със смес от сол и пясък и на автобусните спирки. Взели сме всички необходими мерки, затова очаквам при по-сериозни условия, застудяване и снеговалеж, да реагираме навременно, адекватно и в пълния обем на работа, която се изисква”, декларира кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони